Speelronde 29

Door de nucleaire top in de Den Haag komend weekend ligt het hele speelschema van speelronde 29 overhoop. Tussen de eerste en laatste wedstrijd zitten 10 dagen. Na afgelopen weekeinde is het in de top nog spannender geworden. Ajax staat op een ogenschijnlijke veilige 7 punten voorsprong maar mag uit tegen RKC toch echt geen punten laten liggen. Voor plaats nummer 2 wordt het echt spannend. Vier ploegen maken nog kans op het behalen van de voorronde Champions League. Wie voor de winterstop had gezegd dat PSV hier nog aanspraak op kon maken was voor gek verklaard.

Groningen- Vitesse FC-Groningen-VitesseOp zaterdag 22 maart speelt Groningen thuis tegen Vitesse. De Groningers wonnen voor het laatst op 16 februari en moeten nu echt op gaan passen om niet in degradatie gevaar te komen. Ze moeten echt nog enkele punten gaan sprokkelen om helemaal veilig te zijn. Aan inzet zal het de ploeg uit het hoge noorden dan ook niet ontbreken. Of dat genoeg zal zijn tegen het hoog geklasseerde Vitesse is nog de vraag. De Arnhemmers zullen gebrand zijn om de tweede plaats vast te houden en hebben natuurlijk voetballend een veel betere ploeg.
Heerenveen- NEC

Heerenveen speelt ook op zaterdag 22 maart. De Friese ploeg is thuis altijd sterk en zal de problemen van de ploeg uit Nijmegen willen vergroten. NEC trainer Anton Janssen zegt nog steeds dat zijn ploeg in de eredivisie blijft maar dan zal er toch snel iets moeten veranderen. Als je uit kansloos bij Roda verliest zal het in Heerenveen ook niet makkelijk worden.

PSV- Roda JC

PSV is na zeven overwinningen favoriet tegen de nummer laatst van de competitie. Toch was het Roda dat dit seizoen al tweemaal van de ploeg uit Eindhoven wist te winnen. Nu PSV zo lekker draait is de kans wel erg klein dat dit een derde keer gaat lukken. Kan PSV de goede reeks doorzetten dan is het niet ondenkbaar dat de voorronde Champions League gehaald wordt. Na de bijzonder slechte eerste seizoenshelft zou dat een ongekende prestatie zijn.
AZ- Zwolle

Op 23 maart is het de beurt aan AZ en Zwolle. AZ dat afgelopen week in de allerlaatste seconde verloor van Twente zal er alles aan doen om die kater weg te spoelen. Beide ploegen staan veilig in de middenmoot. Een moeilijke wedstrijd om op de wedden omdat de belangen bij de ploegen niet meer zo groot zijn. Ondanks dat er door AZ ook nog Europees gespeeld wordt zal trainer Advocaat toch maximale inzet van zijn ploeg eisen.[/two_third]

De andere wedstrijden en speeldata van ronde 29

woensdag 2 april 2014 15:45 FC Utrecht SC Cambuur
woensdag 2 april 2014 15:45 FC Twente ADO Den Haag
woensdag 2 april 2014 15:45 Go Ahead Eagles NAC Breda
woensdag 2 april 2014 15:45 Heracles Almelo Feyenoord
donderdag 3 april 2014 15:45 RKC Waalwijk Ajax