PSV en het Nederlands elftal

Welke spelers gaat De bondscoach Louis van Gaal mee nemen naar het WK in Brazilië. De coach die volgens hem nog steeds mede verantwoordelijk is voor de grote successen die Bayern München op dit moment behaald, zal voor een moeilijke keuze komen te staan. Na het debacle in zijn eerste periode als bondscoach zal hij nu toch moeten laten zien hoe groot hij werkelijk is.

Wordt PSV hofleverancier van Oranje?

Zeker nu PSV steeds beter gaat draaien zouden de meeste spelers wel eens uit de Eindhovense ploeg kunnen komen. Met Zoet, Rekik, Bruma, Willems, Schaars, Maher, Depay, Narsingh loopt er veel talent in Eindhoven.

Van Gaal heeft nog veel moeilijke beslissingen te nemen komende maanden, maar aangezien hij zichzelf de grootste trainer aller tijden vindt mag dat geen probleem opleveren.

Middenveld

Louis_van_GaalIn alle linies zijn er vraagtekens, vooral nu op het middenveld na het wegvallen van oud P.S.V. speler Strootman. Wie zal hem gaan vervangen? Ga je voor een zelfde type speler, dan kom je misschien bij Fér uit. Maar wie hij ook op gaat stellen, het zal waarschijnlijk een mindere speler zijn dan Kevin Strootman.

Dan is er nog het probleem met Snijder die zijn stinkende best in Turkije doet, maar heeft hij nog de klasse van 4 jaar geleden of zal ook hij vervangen moeten worden. Wat te denken van Van der Vaart die in Hamburg matig presteert en door de Duitse pers zelfs het lachertje van HSV wordt genoemd. De Jong in crisis bij Milan en zo hebben alle in het buitenland spelende middenvelders wel een minnetje achter hun naam. Een middenvelder die de laatste weken wel goed draait is Stijn Schaars.

Misschien gaat hij het middenveld vormen met Clasie en Klaassen waarmee we een middenveld krijgen met spelers uit de eredivisie. Schaars heeft niet de dynamiek van Strootman maar met goede spelers om zich heen een goede middenvelder.

Achterhoede

BrumaOok de achterhoede heeft nog veel vraagtekens. Feyenoorders Martins Indi, De Vrij, Kongolo en PSV-ers Bruma, Rekik en Willems hebben veel talent, maar is dat genoeg voor een WK. De rechtsback positie voor Van der Wiel die in ieder geval bij een topclub speelt.

Voor de linksback positie lijkt Van Gaal voor het zoontje van zijn assistent te kiezen. Blind een zekerheid in Oranje? Het moet niet gekker worden. De pas doorgebroken Veltman is ook nog een mogelijkheid centraal achterin bij oranje.

Voorhoede

DepayHier zijn de minste zorgen met Robben, Van Persie en Lens. Maar wat als er blessures komen, zijn jeugdige spelers als Depay en Boëtius klaar voor het grote werk? Gaan we toch weer de discussie krijgen dat Huntelaar in de spits moet en Van Persie zich maar aan moet passen.

De Keeper

jeroen-zoetOok in het doel is nog niets zeker en moet Van Gaal nog grote knopen gaan doorhakken.