Eredivisie Speelronde 28

De competitie komt in de beslissende fase en ook komend weekend staan er weer mooie wedstrijden op het programma. De topclubs moeten aan de bak om zicht te houden op plaats nummer 2, en zelfs Ajax mag geen punten laten liggen omdat anders het kampioenschap zelfs weer in gevaar kan komen. In de onderste helft van de ranglijst is het ook ongekend spannend. Plaats 10 tot en met 18 moeten nog serieus rekening houden met degradatie of na competitie voetbal.

Cambuur-RKC RKC WaalwijkDe eerste wedstrijd van ronde 28 is die tussen Cambuur en RKC. Voor Cambuur belangrijk omdat ze een directe concurrent van zich af kunnen schudden. Het zelfvertrouwen zal groot zijn na het mooie resultaat in de Amsterdam Arena. Toch wist Cambuur van de laatste 9 onderlinge wedstrijden er maar 1 te winnen. Voor RKC is het nog belangrijker om punten te pakken omdat NEC en Roda tot 2 punten zijn genaderd. Bij verlies zou RKC zo maar eens de nieuwe rode lantaarn drager van de Eredivisie kunnen worden.
Vitesse-PSV Na het gelijkspel van Ajax is het voor Vitesse belangrijk om de 3 punten binnen te halen. Misschien wordt de druk bij Ajax dan nog wat hoger, en bestaat de kans er nog om het kampioenschap binnen te halen. PSV zal er natuurlijk alles aan doen om de 7e wedstrijd op rij winnend af te sluiten. PSV is Twente en Feyenoord al respectievelijk op 1 en 2 punten genaderd. Bij winst kan het ook op 2 punten van Vitesse komen en met dan nog 6 wedstrijden voor de boeg zou de voorronde Champions League nog haalbaar worden.
Heracles- Roda JC Heracles gaat in Almelo een gat proberen te slaan met de directe concurrent Roda. Op het eigen kunstgras is het moeilijk te verslaan. Roda zal echter zijn huid duur verkopen en na de mooie overwinning op NEC met het nodige vertrouwen afreizen naar deze moeilijke uitwedstrijd. In de laatste 21 wedstrijden trok Roda elf maal aan het langste eind en was er vier maal een gelijk spel.
ADO- Groningen FC-GroningenADO heeft onder de nieuwe trainer Fräser nog niet verloren. Thuis speelt het altijd sterk en zal er alles aan doen om de broodnodige punten binnen te halen.
Twente-AZ Bij Twente loopt het na de winterstop niet meer geweldig en heeft de punten nu hard nodig. Met de hete adem van PSV in de nek moet het tegen het sterke AZ van trainer Advocaat. NEC-Utrecht De laatste wedstrijd van NEC was echt een domper voor de ploeg uit Nijmegen. In dit degradatie duel moet er echt gewonnen worden om de aansluiting niet te verliezen. Utrecht kan bij winst een gat van 8 punten slaan en zich daarmee bijna veilig spelen. Een spannende wedstrijd zondag in de Nijmeegse Goffert.
Feyenoord-Heerenveen Een verrassende tactiek van trainer Koeman leverde afgelopen week nog 3 punten op in Groningen. Gaat Koeman die zijn sterspeler Pelle moet missen weer voor dezelfde tactiek of wordt er gewoon weer met 3 aanvallers gespeeld in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De bezoekers kunnen bij winst tot op 2 punten van Feyenoord komen.

Zwolle- G.A.Eagles Voor Zwolle staat er weinig anders dan prestige op het spel. Voor de gasten uit Deventer een uitgelezen kans om een gat te slaan met de degradatie concurrenten.
NAC-Ajax

De laatste wedstrijd van het weekend is NAC-Ajax. Na de slechte beurt van Ajax afgelopen zondag moet er alles aan worden gedaan om de 3 punten mee naar Amsterdam te nemen. Voor NAC de kans om definitief weg te geraken van onderste plaatsen.