Categorie: Oranje

Als Oranje speelt leeft heel Nederland mee. Zelfs de mensen die normaal niet van voetbal houden zitten voor de buis. Je kunt op iedere hoek van de straat wel een voetbalpoule invullen en iedereen wil laten zien hoeveel verstand ze van voetbal hebben. Ook bij de verschillende bookmakers kun je natuurlijk op het Nederlands elftal wedden waarbij je vaak ook nog grote bonussen krijgt.

Oranje doet het op de eindtoernooien met uitzondering van het EK in Polen altijd erg goed en is meestal een goede ploeg om een weddenschap op af te sluiten. Pas bij een vriendschappelijke duel op dat er niet altijd in de sterkste opstelling wordt gespeeld.

PSV en het Nederlands elftal

Welke spelers gaat De bondscoach Louis van Gaal mee nemen naar het WK in Brazilië. De coach die volgens hem nog steeds mede verantwoordelijk is voor de grote successen die Bayern München op dit moment behaald, zal voor een moeilijke keuze komen te staan. Na het debacle in zijn eerste periode als bondscoach zal hij nu toch moeten laten zien hoe groot hij werkelijk is.

Wordt PSV hofleverancier van Oranje?

Zeker nu PSV steeds beter gaat draaien zouden de meeste spelers wel eens uit de Eindhovense ploeg kunnen komen. Met Zoet, Rekik, Bruma, Willems, Schaars, Maher, Depay, Narsingh loopt er veel talent in Eindhoven.

Van Gaal heeft nog veel moeilijke beslissingen te nemen komende maanden, maar aangezien hij zichzelf de grootste trainer aller tijden vindt mag dat geen probleem opleveren.

Middenveld

Louis_van_GaalIn alle linies zijn er vraagtekens, vooral nu op het middenveld na het wegvallen van oud P.S.V. speler Strootman. Wie zal hem gaan vervangen? Ga je voor een zelfde type speler, dan kom je misschien bij Fér uit. Maar wie hij ook op gaat stellen, het zal waarschijnlijk een mindere speler zijn dan Kevin Strootman.

Dan is er nog het probleem met Snijder die zijn stinkende best in Turkije doet, maar heeft hij nog de klasse van 4 jaar geleden of zal ook hij vervangen moeten worden. Wat te denken van Van der Vaart die in Hamburg matig presteert en door de Duitse pers zelfs het lachertje van HSV wordt genoemd. De Jong in crisis bij Milan en zo hebben alle in het buitenland spelende middenvelders wel een minnetje achter hun naam. Een middenvelder die de laatste weken wel goed draait is Stijn Schaars.

Misschien gaat hij het middenveld vormen met Clasie en Klaassen waarmee we een middenveld krijgen met spelers uit de eredivisie. Schaars heeft niet de dynamiek van Strootman maar met goede spelers om zich heen een goede middenvelder.

Achterhoede

BrumaOok de achterhoede heeft nog veel vraagtekens. Feyenoorders Martins Indi, De Vrij, Kongolo en PSV-ers Bruma, Rekik en Willems hebben veel talent, maar is dat genoeg voor een WK. De rechtsback positie voor Van der Wiel die in ieder geval bij een topclub speelt.

Voor de linksback positie lijkt Van Gaal voor het zoontje van zijn assistent te kiezen. Blind een zekerheid in Oranje? Het moet niet gekker worden. De pas doorgebroken Veltman is ook nog een mogelijkheid centraal achterin bij oranje.

Voorhoede

DepayHier zijn de minste zorgen met Robben, Van Persie en Lens. Maar wat als er blessures komen, zijn jeugdige spelers als Depay en Boëtius klaar voor het grote werk? Gaan we toch weer de discussie krijgen dat Huntelaar in de spits moet en Van Persie zich maar aan moet passen.

De Keeper

jeroen-zoetOok in het doel is nog niets zeker en moet Van Gaal nog grote knopen gaan doorhakken.

Frankrijk- Nederland 2-0

Het Nederlands elftal verliest met aantal debutanten van Frankrijk

De doelpuntenmakers voor Frankrijk waren Karim Benzema en Blaise Matuidi. Nederland verloor voor het eerst na 17 wedstijden en het kwam pas eenmaal eerder voor dat Nederland zo’n lange ongeslagen reeks neerzette.

Benzema

frankrijkvoetbalshirtorigineelFrankrijk dat zich pas in de play-ofs plaatste voor het komende WK in Brazilië, was veel te sterk voor het jonge Nederlands elftal. De eerste 20 minuten kon Nederland voetballend nog wel meekomen maar kansen werden er eigenlijk niet gecreëerd. De beste kans was ook voor de Fransen maar daar kon Ron Vlaar nog redding brengen op de doellijn. Hierna was het Benzema die scoorde maar dit doelpunt werd nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na 60 minuten spelen stuurde Matuidi de snelle Benzema de diepte in, en was de 1-0 voor de Fransen een feit. Bij dit doelpunt zag keeper Jasper Cillissen er niet goed uit en hij zal dan waarschijnlijk na deze fout geen zekerheidje zijn voor bondscoach Louis van Gaal.

2-0

Vlak voor het einde van de eerste 45 minuten was het 2-0 en viel de keeper van Ajax minder te verwijten. Na een mooie aanval kwam de bal bij Mathieu Valbuena die Blind in geen velden of wegen in zijn buurt zag. Een mooie voorzet volgde waarna Matuidi knap scoorde. Nederland kon de gehele wedstrijd niets inbrengen tegen het sterke Franse team en zo was het alleen Robin van Persie die de Franse keeper kon testen. Zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Hugo Lloris.

Blessure Strootman

Voor de trainer Van Gaal was het vervelend dat Strootman het veld met een blessure moest verlaten na een duel met de sterke Pogba.
Voor Nederland was het gunstig dat Frankrijk wat gas terug nam, zodat een echte vernedering uitbleef. Beide teams creëerde nog nauwelijks kansen en wisselde naar hartenlust door. Zo mochten ook Rekik, Depay en Davy Klaassen bij Nederland nog hun opwachting maken en debuteren voor 80.000 man publiek. In de 2 periodes dat Van gaal nu bondscoach is heeft hij al 39 spelers laten debuteren.