Frankrijk- Nederland 2-0

Het Nederlands elftal verliest met aantal debutanten van Frankrijk

De doelpuntenmakers voor Frankrijk waren Karim Benzema en Blaise Matuidi. Nederland verloor voor het eerst na 17 wedstijden en het kwam pas eenmaal eerder voor dat Nederland zo’n lange ongeslagen reeks neerzette.

Benzema

frankrijkvoetbalshirtorigineelFrankrijk dat zich pas in de play-ofs plaatste voor het komende WK in Brazilië, was veel te sterk voor het jonge Nederlands elftal. De eerste 20 minuten kon Nederland voetballend nog wel meekomen maar kansen werden er eigenlijk niet gecreëerd. De beste kans was ook voor de Fransen maar daar kon Ron Vlaar nog redding brengen op de doellijn. Hierna was het Benzema die scoorde maar dit doelpunt werd nog terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na 60 minuten spelen stuurde Matuidi de snelle Benzema de diepte in, en was de 1-0 voor de Fransen een feit. Bij dit doelpunt zag keeper Jasper Cillissen er niet goed uit en hij zal dan waarschijnlijk na deze fout geen zekerheidje zijn voor bondscoach Louis van Gaal.

2-0

Vlak voor het einde van de eerste 45 minuten was het 2-0 en viel de keeper van Ajax minder te verwijten. Na een mooie aanval kwam de bal bij Mathieu Valbuena die Blind in geen velden of wegen in zijn buurt zag. Een mooie voorzet volgde waarna Matuidi knap scoorde. Nederland kon de gehele wedstrijd niets inbrengen tegen het sterke Franse team en zo was het alleen Robin van Persie die de Franse keeper kon testen. Zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Hugo Lloris.

Blessure Strootman

Voor de trainer Van Gaal was het vervelend dat Strootman het veld met een blessure moest verlaten na een duel met de sterke Pogba.
Voor Nederland was het gunstig dat Frankrijk wat gas terug nam, zodat een echte vernedering uitbleef. Beide teams creëerde nog nauwelijks kansen en wisselde naar hartenlust door. Zo mochten ook Rekik, Depay en Davy Klaassen bij Nederland nog hun opwachting maken en debuteren voor 80.000 man publiek. In de 2 periodes dat Van gaal nu bondscoach is heeft hij al 39 spelers laten debuteren.