Eredivisie Ronde 30

Speelronde 30 gaat weer spanning opleveren. Ronde 29 moet voor een deel volgende week worden ingehaald, waardoor de stand wat is vertekend. Boven in de ranglijst heeft PSV voorlopig de tweede plaats overgenomen, en met de wedstrijd van Ajax tegen Twente kan de competitie nog een enerverende eindfase ingaan. Ook onderin weer een belangrijke wedstrijd. Roda moet echt het degradatie duel tegen RKC winnen om niet te ver achterop te raken.

Ajax-FC Twente

Ajax dat de laatste weken niet optimaal draait zal tegen Twente de draad weer willen oppakken. Bij verlies zou de concurrentie weer hoop kunnen krijgen en bij winst schudden ze een directe concurrent definitief af. Blessures van De Jong en Fischer zijn niet prettig voor de landskampioen, maar trainer Frank de Boer weet altijd weer op tijd een goed elftal te formeren. De laatste jaren was Ajax altijd succesvol tegen Twente als het er om ging. Mocht je willen wedden op Ajax of Twente, maak dan een account aan bij de bookmakers die we op deze site aanbevelen. Bij de bookmakers is Ajax in ieder geval torenhoog favoriet.
Vitesse-Heerenveen

Vitesse zal na twee nederlagen op rij er alles aan doen om de punten in Arnhem te houden. Trainer Bosz was verschrikkelijk boos door het naïeve verdedigen tegen Groningen. Na zijn uitbarsting zullen ze zaterdag super gemotiveerd aan de aftrap verschijnen om de zo fel begeerde tweede plaats binnen bereik te houden. Voor Heerenveen is het ook weer opkrabbelen na de zure tegengoal van afgelopen zondag tegen het laag geklasseerde NEC.

NEC-Heracles Almelo

NEC gaat vechten voor een van zijn laatste kansen. Met het loodzware programma voor de boeg is Heracles thuis een wedstrijd die gewonnen moet worden. Hopelijk zit de bekerwedstrijd tegen Zwolle niet te zeer in de benen bij de ploeg van Anton Janssen. Heracles die uit moeite heeft met overwinningen te behalen zal NEC niet dichterbij willen laten komen. Bij winst van de ploeg uit Almelo wordt er een gat van negen punten geslagen.

Feyenoord- GA Eagles

Feyenoord draait ondanks het ontbreken van Pelle goed. Zeker in thuis wedstrijden met steun van het legioen zijn de Rotterdammers bijna niet te verslaan. Makkelijk zijn de wedstrijden op het eind van het seizoen echter niet. De Eagels kunnen ook nog punten gebruiken om de na competitie te ontlopen en zullen hun huid duur verkopen.
De overige wedstrijden van ronde 30.

PSV-Groningen

Roda JC-RKC Waalwijk

SC Cambuur-AZ

ADO Den Haag-PEC Zwolle

Wil het kijken naar de eredivisie nog spannender maken, klik dan op de banners van de door ons geselecteerde bookmakers en maak een account aan. Bij alle aanbieders ligt een mooie bonus voor je klaar.